fbpx
Сьогодні
07:51 10 Лип 2022

На Слов’янському напрямку ворожа штурмова група провела розвідку боєм, успіху не мала, - Генштаб ЗСУ

English version here

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому напрямку російські війська обстрілюють населені пункти і зосередилися, щоб не допустити наступу Сил оборони України

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

  • На Сіверському напрямку противник здійснив обстріли поблизу Бачівська, Миропілля, Володимирівки, Вовківки і Волфиного. Неподалік двох останніх завдав ще й авіаударів. Вів повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.
  • На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує на недопущенні просування українських військ.

Здійснив обстріли з артилерії різних калібрів в районах населених пунктів Харків, Руські Тишки, Питомник, Коробочкине, Іванівка, Дементіївка, Соснівка, Рубіжне та Слатине.

Авіаудар зафіксовано поблизу Верхнього Салтова. З території Бєлгородської області окупантами завдано ракетного удару по місту Харкову крилатою ракетою типу "Іскандер".

  • На Слов'янському напрямку ворог здійснював вогневе ураження позицій ЗСУ, провів розвідку боєм штурмовою групою в районі населеного пункту Долина, успіху не мав, відійшов.

Противник обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони Долини, Дібровного, Мазанівки, Богородичного, Адамівки, Андріївки, Вірнопілля, Великої Комишувахи, Краснопілля та Нової Дмитрівки.

  • На Краматорському напрямку активних дій ворог не проводив. Відзначено переміщення окремих підрозділів в район Білогорівки.

Здійснював обстріли із мінометів, ствольної артилерії та танків в районах населених пунктів Сіверськ, Переїзне, Григорівка, Верхньокам'янське та Білогорівка. Завдав авіаударів неподалік Слов'янська, Сіверська і Серебрянки.

  • На Бахмутському напрямку активних дій окупанти не проводили. Ворожі обстріли фіксувалися в районах населених пунктів Вершина, Зайцеве, Покровське, Веселе, Івано-Дар'ївка та Вуглегірської ТЕС. Авіаційних ударів завдано неподалік Берестового та Спірного.
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках, з метою сковування, противник здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Опитне, Авдіївка, Мар'їнка, Павлівка, Вугледар, Золота Нива, Комар, Гуляйполе, Оріхів, Малі Щербаки та Полтавка.

Завдав авіаційних ударів в районах Кам'янки, Малих Щербаків та Новоандріївки.

  • На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує зусилля на недопущенні наступу Сил оборони України. Обстріляв із ствольної артилерії райони Лозового, Посад Покровського, Українки, Партизанського, Любомирівки, Кобзарців та Широкого.

У готовності до завдання ракетних ударів по об'єктах на території України противник утримує до трьох носіїв високоточної зброї.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: