fbpx
Сьогодні
08:48 10 Лип 2022

Гайдай: Всі намагання окупантів просунутися з боку Лисичанська на Сіверськ поки що провалюються, завдяки ЗСУ

Фото: Сергій Гайдай / Telegram

Росіяни стягують війська поблизу Білогорівки, обстрілюють навколишні населені пункти, але просунутися з боку Лисичанська на Сіверськ їм не вдається

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Луганської ОВА Сергія Гайдая.

"Ворог стягує війська поблизу Білогорівки, обстрілює навколишні населені пункти, завдає авіаційних ударів, а швидкоруч окупувати усю Луганщину все ще не в змозі.

Тільки упродовж останньої ночі росіянами здійснено сім артилерійських обстрілів і чотири ракетних удари", зазначив очільник.

Як наголосив Гайдай, росіяни досі живуть думками про те, як на початку березня "відхопили більшу частину області".

Голова ОВА вважає, що "то була аж ніяк не блискавична наступальна операція, а розбудова нашими військовими міцної лінії оборони – і як тільки Збройні сили України зробили надійні захисні укріплення, цей швидкий наступ добіг кінця".

"За чотири місяці росіяни просунулися на декілька кілометрів, обравши тактику суцільного знищення великих міст.

Але вони все ще впевнені в своїх "героїчних" перемогах наприкінці лютого, живуть цим і не хочуть усвідомлювати реальність. А вона їх не дуже тішить.

Як от учора, коли поблизу Золотарівки окупанти потрапили під нашу артилерію і вимушені були бігти з позицій. Напад на Верхньокамʼянське в них не вдався.

Тобто всі їхні намагання просунутися з боку Лисичанська на Сіверськ поки що захлинаються, дякуючи українським захисникам", резюмував Гайдай.

Нагадаємо, зі слів Гайдая, російські загарбники, які мають на меті окупувати всю Луганщину, нещадно обстрілюють населені пункти поблизу адмінмежі області.

Як повідомляла Рубрика, за даними Генштабу, на Слов'янському напрямку ворожа штурмова група провела розвідку боєм, успіху не мала.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: