fbpx
Сьогодні
20:06 09 Лип 2022

У мережі з’явилася мапа з будинками Маріуполя, які планують зносити окупанти

Журналіст Східного Варіанта створив онлайн-мапу з будинками тимчасово окупованого Маріуполя, які планують зносити окупанти.

Вона створена на основі бази даних окупаційних адміністрацій і може не відповідати дійсному стану речей.

Окупанти почали поширювати цю інформацію через домові чати будинків. Наразі список є у відкритому доступі.

Маріупольська міська рада наголошує, що списки є фейковими.

«Про те, що розповсюджувана інформація не відповідає дійсності свідчить відсутність у ньому будинків, які зруйновані вщент, та навпаки присутність вцілілих будинків з позначкою "знести".  Окупанти та колаборанти вдаються до маніпуляції над маріупольцями, щоб вони приїхали до міста, аби врятувати хоч якесь вціліле майно, чи повернутися жити, бо житло начебто відремонтують», — зазначили в офіційному Телеграм-каналі Маріупольської міськради.

Також нагадаємо, що зносом будівель окупанти намагаються приховати жахливі злочини проти мирного населення, вчинені росією під час повномасштабного вторгнення.

Східний Варіант підкреслює, що дана мапа створена для зручності фіксації існуючих даних про окуповане місто і не гарантує достовірність інформації.

На даній мапі Маріуполя червоним кольором позначені будівлі, які окупаційна адміністрація міста планує повністю демонтувати, не даючи людям шансу на збереження вцілілого майна. Синім позначені будинки, які зруйновані настільки, що потребують капітального ремонту.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: