Росія своєю війною позбавила їжі понад 300 мільйонів людей у світі, – заявив Боррель на зустрічі G20

Через загострену війною росії в Україні глобальну продовольчу кризу 323 мільйони людей опинилися на межі голоду

Про це повідомляє ЄП, посилаючись на слова високого представника ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепа Борреля на міністерській зустрічі "Групи двадцяти" в Індонезії.

"Загарбницька війна росії проти України різко загострює продовольчу кризу. Лише за два роки кількість людей у світі, які відчувають серйозну нестачу їжі, подвоїлася з 135 мільйонів до пандемії COVID-19 до 276 мільйонів на початку 2022 року та 323 мільйонів сьогодні", сказав він.

Топдипломат Євросоюзу додав, що загалом у світі 1,2 мільярда людей, або кожен шостий житель Землі, перебуває у вразливому становищі.

Це відбувається через "поєднання зростання цін на продукти харчування, зростання цін на енергоносії та погіршення фінансових умов".

"Ситуація може погіршитися. Росія блокує 20 мільйонів тонн зерна в українських сховищах.

Це свідома спроба використати продовольство як зброю війни не лише проти України, а й проти найбільш уразливих країн світу", додав Боррель.

Нагадаємо, що росія блокує акваторію Чорного моря, через що Україна не може експортувати своє продовольство морським шляхом.

РФ також звинувачує Захід у тому, що через санкції проти неї ціна продовольства зросла.

Зазначимо, що державний секретар США Ентоні Блінкен на міністерській зустрічі G20 закликав Москву припинити блокаду експорту українського зерна.

Як повідомляла Рубрика, дипломати з країн G20 під час зустрічі на Балі не змогли знайти спільну мову щодо війни Росії в Україні та домовитися про те, як впоратися з її глобальними наслідками.

Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ росії Сергій Лавров демонстративно ігнорували один одного коли були присутні в одній кімнаті.

Намагаючись йти нейтральним шляхом, цьогорічний президент G-20, Індонезія, виклала порядок денний, який за своєю суттю не викликає розбіжностей політичного характеру.

Країна намагалася зберігати нейтралітет щодо вторгнення росії в Україну, і президент Джоко Відодо був обережним у своїх коментарях.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для відбудови: в Ізюмі на Харківщині відновили амбулаторію

В Ізюмі Харківської області завдяки закордонним організаціям відновили амбулаторію №2. Про це повідомила Харківська обласна… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

На київську сцену після прем’єри у бомбосховищі: Миколаївський театр приїжджає з виставою “Проста українська скіфська баба”

У Києві відбудуться гастролі Миколаївського академічного художнього драматичного театру з моновиставою "Проста українська скіфська баба"… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У британській розвідці проаналізували скасування в росії традиційної ходи “Безсмертний полк”

Уже другий рік поспіль у російській федерації скасовують традиційну ходу "Безсмертний полк" на 9 травня,… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У столичному “Експоцентрі України” з’явився кримський куточок: навіщо це рішення

За ініціативи української співачки кримськотатарського походження Джамали та фестивалю "Книжкова країна" в Оранжереї "Виставки досягнень… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

В МОК пообіцяли карати спортсменів рф за політичні висловлювання на Олімпіаді “аж до виключення з Ігор”

У разі політичних висловлювань на Олімпійських іграх в Парижі російські спортсмени будуть негайно покарані, аж… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У Києві знову стався вибух гранати: є постраждалі

У ніч на 28 квітня, у столиці в одній із багатоповерхівок у Святошинському районі пролунав… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.