fbpx
Сьогодні
13:06 09 Лип 2022

Росія своєю війною позбавила їжі понад 300 мільйонів людей у світі, - заявив Боррель на зустрічі G20

Photo: From open sources

Через загострену війною росії в Україні глобальну продовольчу кризу 323 мільйони людей опинилися на межі голоду

Про це повідомляє ЄП, посилаючись на слова високого представника ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепа Борреля на міністерській зустрічі "Групи двадцяти" в Індонезії.

"Загарбницька війна росії проти України різко загострює продовольчу кризу. Лише за два роки кількість людей у світі, які відчувають серйозну нестачу їжі, подвоїлася з 135 мільйонів до пандемії COVID-19 до 276 мільйонів на початку 2022 року та 323 мільйонів сьогодні", сказав він.

Топдипломат Євросоюзу додав, що загалом у світі 1,2 мільярда людей, або кожен шостий житель Землі, перебуває у вразливому становищі.

Це відбувається через "поєднання зростання цін на продукти харчування, зростання цін на енергоносії та погіршення фінансових умов".

"Ситуація може погіршитися. Росія блокує 20 мільйонів тонн зерна в українських сховищах.

Це свідома спроба використати продовольство як зброю війни не лише проти України, а й проти найбільш уразливих країн світу", додав Боррель.

Нагадаємо, що росія блокує акваторію Чорного моря, через що Україна не може експортувати своє продовольство морським шляхом.

РФ також звинувачує Захід у тому, що через санкції проти неї ціна продовольства зросла.

Зазначимо, що державний секретар США Ентоні Блінкен на міністерській зустрічі G20 закликав Москву припинити блокаду експорту українського зерна.

Як повідомляла Рубрика, дипломати з країн G20 під час зустрічі на Балі не змогли знайти спільну мову щодо війни Росії в Україні та домовитися про те, як впоратися з її глобальними наслідками.

Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ росії Сергій Лавров демонстративно ігнорували один одного коли були присутні в одній кімнаті.

Намагаючись йти нейтральним шляхом, цьогорічний президент G-20, Індонезія, виклала порядок денний, який за своєю суттю не викликає розбіжностей політичного характеру.

Країна намагалася зберігати нейтралітет щодо вторгнення росії в Україну, і президент Джоко Відодо був обережним у своїх коментарях.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: