fbpx
Сьогодні
12:22 08 Лип 2022

На Запоріжжі через обстріли загорілися поля, вогонь перекинувся і на Дніпропетровщину — знищені 20 га пшениці

Через обстріли російсько-окупаційних військ 7 липня зайнялися поля в Запорізької області, вогонь також перекинувся на територію Дніпропетровщини. Пожежа вже згасла, але внаслідок неї були знищені близько 20 гектарів пшениці — це 200 тисяч квадратних метрів.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Микола Лукашук.

«Ворог бив по Запорізькій області, внаслідок чого там зайнялися поля. Вогонь перекинувся і на землі нашої Великомихайлівської громади, що у Синельниківському районі (Дніпропетровської області — ред.). Знищено близько 20 га пшениці, пожежа самоліквідувалася», — написав Лукашук.

У Міноборони України відреагували на цю пожежу. «Горить не українська пшениця, горить продовольча безпека світу. росія понесе відповідальність за всі злочини!»  йдеться в заяві на сторінці відомства у Twitter.

Лукашук також поінформував, що вдень російські окупанти обстріляли Апостолівську громаду на Дніпропетровщині, зокрема прикордонні території села Новосеменівка, через що там тепер перебиті лінії електропостачання. Також сталася пожежа: згоріло майже 5 гектарів стерні. Жертв немає.

Міський голова Апостолова Андрій Оса, коментуючи пожежу стерні, заявив, що таким чином ворог намагається утримати свої позиції та не допустити просування вперед Збройних сил України.

Окрім того, за словами Лукашука, окупанти вдарили по прикордонних територіях міста Зеленодольськ: постраждалих та руйнувань немає. В інших районах Дніпропетровської області доба 7 липня пройшла спокійно.

Ситуація в регіоні

У Дніпропетровській області активні бойові дії не відбуваються. Однак загроза ракетних ударів зберігається. Наприклад, ввечері 6 липня внаслідок обстрілів Дніпропетровщини три людини постраждали, зокрема одна отримала важке поранення.

Водночас Запорізька область фактично розподіляється на 3 категорії: в окупації, підконтрольна Україні та на лінії зіткнення. Наразі під контролем окупантів перебуває частина області уздовж Азовського моря, зокрема Мелітополь, Бердянськ й Енергодар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: