fbpx
Сьогодні
16:25 08 Лип 2022

В Україні треба заборонити завезення всіх книг із території рф, - Ткаченко

У Міністерстві культури та інформаційної політики вважають, що необхідно заборонити не тільки російськомовну продукцію з рф, а й завезення книг будь-якою іншою мовою з території країни-агресора.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав на брифінгу, передає "Укрінформ".

"Хотів би пояснити позицію Мінкульту. Ми за те, щоб заборонити ввезення будь-якої, не тільки російськомовної, а будь-якої книжкової продукції з території російської федерації", – зазначив Ткаченко.

Урядовець також прокоментував формування в Україні так званих "білих" списків російських артистів, які засуджують військову агресію рф та підтримують суверенітет України, та "чорних списків", у які вносять прибічників розв'язаної росією війни. Він вважає, що це питання варто унормувати одночасно у низці галузей. Йдеться не тільки про телебачення, кіно, музику, літературу.

"Наша позиція полягає в тому, що складанням «чорних» списків, безперечно, має займатися СБУ. І, відповідно, воно має стосуватися всіх сфер, не тільки сфери однієї, як зараз у кіно, а й сфери музики, сфери книжкової продукції так, щоб не виникало різночитань та різного трактування та дій у тій чи іншій сфері, коли ми заміщаємо російський продукт", – сказав міністр.

Ткаченко уточнив, що особисто вважає, що було б простіше формувати тільки "чорні" списки.

"Мені здається, замість того, щоб ускладнювати цю процедуру, варто рухатися одним треком. Є "чорні" списки, а ті, хто не в них – можна надалі із ними працювати", – додав урядовець.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: