fbpx
Сьогодні
13:48 08 Лип 2022

USAID допоможе Україні у "зеленому" відновленні та реалізації реформ

English version here

USAID готове підтримувати Україну в питаннях імплементації кліматичної політики

Ерін МакКі, заступниці Керівника Бюро з питань Європи та Євразії USAID, заявила, що Агентство максимально сприятиме "зеленому" відновленню України та реалізації важливих довкіллєвих реформ.

Про це розповів голова Міндовкілля Руслан Стрілець, коментуючи зустріч з МакКі, повідомляє Міндовкілля.

Вона наголосила, що відновлена Україна приречена стати "зеленою", адже навіть художнє поєднання кольорів українського стягу – жовтого та блакитного – перетворюється на яскравий зелений.

За словами МакКі, USAID готове підтримувати Україну в питаннях імплементації кліматичної політики, проведення реформи державного управління в галузі охорони довкілля, реформи управління відходами, подальшої діджиталізації довкіллєвої сфери тощо.

"USAID є давнім та надійним партнером Міндовкілля. Дякую колегам за постійну плідну співпрацю та підтримку українського довкіллєвого порядку денного. Величезна подяка американському народу за підтримку України в ці важкі для всіх нас часи", – зазначив Стрілець.

До проєкту Національного плану відновлення України у розділу "Екологічна безпека" 211 науковців, національних та міжнародних експертів, представників громадськості виклали спільне бачення майбутніх перетворень в довкіллєвій сфері.

Напрацювання стосуються збереження біологічного і ландшафтного різноманіття; відтворення та невиснажливого використання природних ресурсів; формування та впровадження ефективної кліматичної політики; системи управління відходами; моніторингу довкілля, цифрової трансформації, реформування природоохоронної галузі, впровадження європейських директив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: