fbpx
Сьогодні
10:57 08 Лип 2022

У Сєвєродонецьку росіяни грабують майно місцевих мешканців, - Гайдай

У Сєвєродонецьку росіяни грабують майно місцевих мешканців, занурюючи місто в гуманітарну катастрофу.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Щодня до Національної поліції надходять по півсотні заяв щодо зруйнованого житла на Луганщині. Переселенці дізнаються про те, що повертатися нікуди, від сусідів, яких депортували росіяни, або від тих, хто раніше виїхав на окуповану територію, а зараз навідалися в рідні міста та села. До прикладу, у Сєвєродонецьку зруйновано чи пошкоджено відсотків 80 житла", – наголосив Гайдай.

За його словами, дехто намагається повернутись за речами, але все частіше трапляються випадки, що, віддавши кругленьку суму нелегальному перевізнику, знаходять хай і вцілілу, але пусту квартиру.

"Зайшовши в місто, росіяни спочатку депортували частину місцевого населення, позабирали ключі, а потім почали грабувати все підряд. Під'їжджають до багатоповерхівок на вантажівках. Якщо добрі меблі, то виносять і їх. Мова вже не йде лише про побутову техніку", – підкреслив Гайдай.

Загарбники призначили чергового «коменданта», вже третього, але майно сєвєродончан продовжує зникати. Так, до одного із місцевих АТП днями прийшли з перевіркою із «комендатури». А зранку звідти зникли чотири автобуси.

"Вціліли від чотиримісячних обстрілів, але знадобились комусь після", – зазначив Гайдай.

Він наголосив, що місто перебуває на межі гуманітарної катастрофи – відсутні централізоване водопостачання, газопостачання, електропостачання.

З кінця лютого загарбники обстрілювали об'єкти критичної інфраструктури, знищили їх майже вщент. Відремонтувати вони нічого не зможуть. Очисні споруди не працюють, як і насосні станції. Стоки накопичуються.

"А ще сморід від померлих – тих, кого поховали у дворах, а багато хто залишається в квартирах та під'їздах, як от в одній із багатоповерхівок у нових районах. Сєвєродонецьк очікує гуманітарна катастрофа", – переконаний Гайдай.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: