fbpx
Сьогодні
Екорішення 13:32 08 Лип 2022

У Львові введуть стандарти догляду за деревами в місті, розроблені польською організацією

English version here

У Львові запровадять стандарти догляду за деревами в місті, розроблені польською організацією Instytut Drzewa.

Про це повідомила голова управління екології департаменту містобудування Львівської міської ради Олександра Сладкова.

Вона пояснила, що йдеться про три стандарти, які "є на столі практично кожного працівника міста, який має справу з деревами у містах Польщі".

  • ОБРІЗКА ТА ДОГЯД ЗА ДЕРЕВАМИ

Стандарт визначає, у якому віці дерева та які процедури є необхідними, бажаними, забороненими. Ці норми допомагають утримувати дерева в здоровому вигляді протягом усього їх життя. «Будь-яке втручання в дерево в віці поза 60 років має бути чітко обґрунтованим, адже в такому віці дереву легко завдати шкоду, що забере його подальшу стійкість і довголіття», – зазначила Сладкова.

  • ОХОРОНА ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ ПІД ЧАС БУДІВЕЛЬНИХ РОБІТ

Цей стандарт відповідає за те, щоб деревам не нашкодили під час ремонтів, реконструкцій, прокладання мереж, нового будівництва. Особливу увагу приділено розкопам коренів, адже «здоров'я саме кореневої системи найбільше визначає здоров'я і стійкість дерева», пояснили в міськраді.

  • ІНСПЕКЦІЯ ТА ДІАГНОСТИКА ДЕРЕВ

Цей стандарт визначає цінність дерева та його вади відповідно до різних параметрів. Із цієї інформації вираховують ступінь ризику для дерева, який визначає дату наступного обстеження.

До вересня 2022 року всі три стандарти планують перекласти українською, провести у Львові навчання за кожним із них для відповідних служб, а також затвердити стандарти на місцевому рівні. Сладкова запропонувала ввести їх і на національному рівні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: