fbpx
Сьогодні
12:46 07 Лип 2022

Влада Туреччини відпустила корабель з зерном з окупованого Бердянська: МЗС викликало посла

English version here

Турецька влада відпустила російський суховантаж Zhibek Zholy, який прибув з вантажем зерна з окупованого Бердянська

Про це йде мова у заяві МЗС України, пише Рубрика.

"Завдяки оперативному втручанню відповідних органів влади України це судно не змогло розвантажити крадене і було затримане.

До турецької сторони було направлено запит на арешт судна і вантажу. Водночас, ігноруючи звернення української сторони, ввечері 6 липня судно було відпущене", зазначили у заяві.

У міністерстві повідомили, що у зв'язку з неприпустимою ситуацією, що склалася, до відомства запрошено посла Туреччини в Києві.

"Українська сторона з глибоким розчаруванням сприйняла зазначену інформацію і звертається до турецької сторони з наполегливим проханням провести розслідування зазначеної ситуації.

І надати вичерпну відповідь на запити відповідних органів влади України, а також усіма засобами запобігти подібними випадкам у майбутньому", наголосили у повідомленні.

Нагадаємо, що наприкінці червня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара серйозно ставиться до повідомлень про незаконне вивезення росією зерна з України.

Відповідно вона не дозволить його імпорт на свою територію.

Як повідомляла Рубрика, 3 липня у Туреччині затримали корабель з українським зерном, що вийшов з порту окупованого Бердянська під прапором рф.

6 липня Офіс генпрокурора України офіційно звернувся до Туреччини з проханням допомогти у розслідуванні щодо трьох російських судів, які могли перевозити крадене українське зерно.

У листі йдеться про те, що судна вирушали з головного зернового термінала окупованого Криму в Севастополі у квітні та травні.

Київ просить Анкару надати документацію про їхній вантаж і час, коли вони прибули до турецьких портів.

Посол України в Туреччині Василь Боднар назвав Туреччину серед країн, які купують вкрадене росією українське зерно.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: