fbpx
Сьогодні
13:44 07 Лип 2022

Санкції проти рф в дії: Видобуток нафти в рамках російського проєкту "Сахалін-1" обвалився в 22 рази

Видобуток нафти на російського проєкту "Сахалін-1" через санкції скоротився в 22 рази – до 10 тисяч барелів на добу

Про це заявив віце-прем'єр – повноважний представник президента РФ в Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв, пише російський "Интерфакс".

Як зазначив він, "це позначилося і на бюджеті Сахалінської області, на стані економіки не тільки Сахалінської області, а й на стані економіки всього Далекого Сходу та Російської Федерації також".

"Недоотримано буде (до бюджету Сахалінської області – ред.) у 2023 році до 38 млрд рублів. Це 26% від рівня власних доходів регіону у 2022 році", заявив Трутнєв.

З його слів, через простої виникають не лише бюджетні збитки, а й погіршення характеристик родовищ, які можуть суттєво вплинути на зниження коефіцієнта від нафтовіддачі.

"Це означає, що велика кількість нафти залишиться у пластах", визнав він.

"Для бюджету Сахалінської області в сьогоднішніх умовах принципове значення має збереження режиму УРП. Попередньо ми обговорювали це питання з міністром фінансів Російської Федерації.

Його позиція та моя позиція – що протягом 5 років змінювати режим УРП не будемо. Зрозуміло, що це ще вимагає розгляду уряду, твердження.

Але поки що я сподіваюся, що саме таким чином все відбуватиметься", прокоментував Трутнєв тему відходу іноземних партнерів із сахалінських проєктів.

У 2022 році видобуток нафти в росії може впасти на 17% через санкції, які обмежують імпорт нафти з країни-агресора, прогнозують в уряді РФ.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: