fbpx
Сьогодні
07:50 07 Лип 2022

Російська армія намагається подолати спротив ЗСУ та встановити повний контроль над Луганщиною, - Генштаб

Росія намагається подолати спротив ЗСУ та встановити повний контроль над Луганською областю, переміщує підрозділи

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

  • На Слов'янському напрямку противник намагається вести штурм. Обстріляв із ствольної артилерії та РСЗВ райони населених пунктів Долина, Курулька, Мазанівка, Богородичне, Адамівка та Чепіль.
  • На Краматорському напрямку ворог обстріляв із ствольної та реактивної артилерії райони Кривої Луки, Кузьминівки та Григорівки.

Намагаючись порушити роботу системи управління та зв'язку Сил оборони, активно застосовує комплекси радіоелектронної боротьби.

  • На Бахмутському напрямку окупанти обстріляли із ствольної артилерії райони Івано-Дар'ївки, Семигір'я та Вуглегірської ТЕС. Завдали авіаудару неподалік Спірного.
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснює вогневий вплив по наших позиціях.
  • На Волинському та Поліському напрямках змін в стані та діяльності підрозділів ЗС Білорусі не відзначено.
  • На Сіверському напрямку ознак створення наступального угруповання противника не виявлено. Ворог утримує окремі підрозділи Західного військового округу у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Противник здійснював артобстріли та завдавав авіаударів в районах населених пунктів Вовківка, Миропілля, Кіндратівка та Есмань Сумської області.

  • На Харківському напрямку ворог зосереджує зусилля на утримані рубежів, на окремих ділянках лінії зіткнення намагається вести штурм.

Здійснював вогневий вплив із артилерії в районах населених пунктів Слатине, Мала Данилівка, Руські Тишки, Веселе, Кутузівка, Пришиб та Гусарівка. Неподалік Шестакового загарбники дистанційно замінували автомобільні шляхи.

  • На Південнобузькому напрямку противник зосередив зусилля на тому, аби не допустити просування наших сил. Вів обстріли із мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Лимани, Посад-Покровське, Прибузьке, Мирне, Котляреве та Благодатне.

В акваторії Чорного та Азовського морів противник утримує у готовності до ракетних ударів чотири носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: