fbpx
Сьогодні
12:10 07 Лип 2022

Освітній омбудсмен Горбачов розповів про безпеку учнів під час проведення НМТ і хто за це відповідає

Фото: PantherMediaSeller/Depositphotos

Хто відповідатиме за безпеку учнів під час проведення національного мультипредметного тесту, основна сесія якого стартує в Україні вже 18 липня

Про це освітній омбудсмен Сергій Горбачов розповів у ефірі всеукраїнського телемарафону 7 липня.

"Є відповідальний від регіонального центру Українського центру оцінювання якості освіти, який відповідає за виконання всіх вимог, необхідних для максимальної безпеки учасників", – повідомив Горбачов.

Водночас, він визнав, що бувають випадки, коли навіть укриття не рятує людей від ворожих обстрілів.

"Маю зробити важливу, але неприємну ремарку:

якщо, не дай боже, щось станеться через приліт, коли навіть в укритті люди можуть постраждати, то тут уже відповідальність на країні-агресорі.

Ми відповідаємо за те, що були створені максимально безпечні умови, але ж ми бачимо, що відбувається.

Прилетіти може всюди, на жаль. Але регламент прописаний чітко і в ньому передбачено практично все, що необхідно передбачити для максимальної безпеки", – заявив Горбачов.

Як наголосив омбудсмен, зараз місцева влада спільно з регіональними представництвами Українського центру оцінювання якості освіти контролюють процес облаштування шкіл для безпечного проведення НМТ.

Він нагадав, що одна із ключових вимог до центрів тестування – наявність укриття чи бомбосховища, до яких учасники можуть спуститися у разі оголошення повітряної тривоги.

"Зараз уже є затверджений порядок проведення, регламент облаштування пунктів тестування і проведення мультипредметного тесту, чітко визначені вимоги до кожного пункту тестування.

Ми бачимо, що є облаштовані приміщення, в тому числі і технікою і засобами захисту. Є розуміння, як це процедурно відбуватиметься", підкреслив Горбачов.

Освітній омбудсмен наголосив, що під час оголошення повітряної тривоги мультипредметне тестування призупинятиметься, а всі учасники спускатимуться до укриттів.

Завершити тестування можна буде лише після відбою повітряної тривоги.

Як повідомляла Рубрика, освітній омбудсмен пояснив формат проведення спрощеного зовнішнього незалежного оцінювання цього року.

Як повідомляла Рубрика, цього року випускники в Україні замість класичного ЗНО складатимуть національний мультипредметний тест з трьох предметів: української мови, математики та історії України.

При цьому учні, яким довелося тимчасово виїхати до Європи, можуть скласти НМТ там.

Таку функцію зробили доступною для українців 23 європейські країни.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: