fbpx
Сьогодні
20:28 06 Лип 2022

У Маріуполі смертність населення зросла щонайменше у 4 рази, - Андрющенко

У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі смертність населення зросла у 4 рази порівняно з довоєнним часом, з тим, що було до 24 лютого.

Про це у телемарафоні повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Якщо порівнювати з доокупаційним, довоєнним періодом, то можемо говорити, що смертність у Маріуполі на сьогодні зросла щонайменше у чотири рази. А через це збільшується навіть наше кладовище там, де братські могили. І вже в тих братських могилах ховають, на жаль, не тільки тих, хто загинув від російських бомб, а й тих, хто сьогодні вже гине від російської окупації напряму без воєнних дій", – заявив Андрющенко.

Він пояснив, що цьому сприяє нестача води та їжі у людей, а також фактично не працююча в Маріуполі медична система, тому що нема лікарів, нема ліків, особливо для інсулінозалежних, онкохворих.

"Тому ми спостерігаємо стрімке зростання смертності в абсолютних цифрах… Тобто, ситуація насправді дуже важка, про людей ніхто (окупаційна влада – ред.) не думає, а виключно про створення пропагандистських роликів, щоб запевнити, що все гаразд", – наголосив радник мера.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: