fbpx
Сьогодні
14:46 06 Лип 2022

У Києві працівник оборонного заводу агітував за "рускій мір", тепер постане перед судом

З початку повномасштабної агресії РФ Служба безпеки розслідує більше 1 тисячі кримінальних проваджень щодо вчинення державної зради та колабораційної діяльності

Про це інформує Рубрика, посилаючись на речника СБУ Артема Дехтяренка, Київську міську прокуратуру.

Як зазначили у СБУ, у Києві спецслужба завершила досудове розслідування щодо російського агента, який збирав розвіддані щодо оборони столиці та дислокації військових підрозділів.

Зловмисник був затриманий під час спроби передачі агресору секретної інформації.

Кіберфахівці та слідчі Служби безпеки встановили, що зрадник був завербований представником спецслужб РФ для проведення підривної діяльності.

Також чоловік публічно закликав приєднуватись до лав окупаційних угруповань і виправдовував їхні злочини.

Наразі обвинувальний акт щодо підозрюваного скеровано до суду. Йому загрожує покарання у вигляді 15 років ув'язнення або довічне позбавлення волі.

Ще одного ворожого поплічника контррозвідка СБУ викрила на приладобудівному підприємстві Києва (за даними прокуратури, належить до оборонної сфери –ред.).

Зловмисник поширював серед працівників заводу гасла на підтримку окупантів, виправдовував повномасштабне вторгнення в Україну.

Наразі агітатора звільнено з підприємства. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, на Київщині затримали зрадницю, яка "здавала" під час окупації загарбникам адреси помешкань учасників АТО та бійців Терборони в селищі Ворзель.

Також вона спільно з агресорами розграбовувала помешкання місцевих жителів.

Як повідомляла Рубрика, контррозвідка Служби безпеки України затримала в Києві помічника-консультанта народного депутата від "Слуги народу", який був російським агентом.

Своєму російському куратору зрадник передавав розвіддані з різних напрямів. Зокрема, про міжнародну співпрацю, внутрішньополітичний курс, зміцнення кордону з РФ і проведення АТО/ООС на сході України.

Як писала Рубрика, у червні СБУ викрила російських агентів у Кабінеті міністрів і Торгово-промисловій палаті. Одним із вербувальників також був Юрій Водолазький.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: