США обговорюють із союзниками обмеження ціни на російську нафту до 40-50 доларів, – ЗМІ

США обговорюють із союзниками обмеження ціни на російську нафту до 40-50 доларів за барель, аби обмежити прибутки агресора від енергоносіїв і при цьому продовжити їхній імпорт.

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням.

Більш конкретний ціновий поріг (прайс-кеп) залежатиме від ринкових умов на момент узгодження санкцій. У понеділок російська нафта, ймовірно, торгувалася біля позначки 80 доларів за барель, проте інформація про нафтові транзакції рф стала менш публічною після вторгнення в Україну.

Запропонований прейс-кеп ґрунтується на граничній вартості видобутку нафти в рф, і цін її нафти до вторгнення 24 лютого. При цьому Адміністрація Байдена вважає обмеження в 40 доларів занадто низьким, зазначають співрозмовники агентства.

У США стурбовані, що нафтові санкції з боку ЄС, що вступають в дію наприкінці року, можуть сприяти ще більшому зростанню цін на нафту – за деякими оцінками до 185 доларів за барель – і потенційно може призвести до глобальної рецесії.

Прайс-кепи необхідні для того, щоб скоротити доходи москви від війни в Україні, але їхній ризик полягає в тому, що погано імплементовані заходи призведуть до значного стрибка цін на нафту. Наразі представники адміністрації Байдена проводять кілька зустрічей на тиждень, аби втілити план в реальність, і зусилля будуть активізовані найближчими тижнями.

Попри план країн G7 розглянути можливість обмеження цін на нафту, існує багато скепсису щодо досягнення згоди найближчим часом.

Щоб спрацювати, ідея встановлення прайс-кепів повинна створити достатній стимул для країн, щоб взяти в цьому участь. Імпортерам нафти знадобиться доступ до нижчих цін і ключових послуг, таких як страхування, необхідне для транспортування товару, і при цьому поріг має бути таким, аби Росія продовжувала б експорт.

Сполучені Штати також розглядають ряд потенційних інструментів примусу, включаючи можливі обмеження для судноплавних компаній, які транспортують нафту за вищими від встановлених цінами, і санкції проти банків і фінансових установ, які сприяють продажам за ціною в понад будь-який узгоджений поріг.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Свіжі дописи

  • Новини

Може не витримати навантаження: у ЗСУ пояснили, чому рф не використовує Кримський міст для своєї логістики

Кримський міст може не витримати навантаження після того, як отримав пошкодження в результаті українських атак.… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Латвія у межах ІТ-коаліції передала Україні обладнання на 100 тисяч євро

Латвія в межах ініціативи ІТ-коаліція передала Україні комунікаційне обладнання вартістю близько 100 тисяч євро. Це… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Укроборонпром масштабує виробництво артснарядів та мінометних мін

Підприємства "Укроборонпрому" масштабують виробництво артснарядів та мінометних мін, а також поступово переходять до виготовлення боєприпасів… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Данія виділила €33,5 млн на гуманітарну допомогу та захист для найбільш вразливих груп українців

Уряд Данії виділяє 250 млн данських крон (33,5 млн євро) на термінові базові потреби найвразливіших… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Сили ППО знищила дві ворожі ракети на Одещині

Українські військові у вівторок, 7 травня, знищили дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 у небі над… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Міжнародні резерви України у квітні знизилися до $42,4 млрд: причини

Міжнародні резерви України станом на 1 травня 2024 року, за попередніми даними, становили 42,4 млрд доларів… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.