fbpx
Сьогодні
16:31 06 Лип 2022

Гвардієць під обстрілами врятував більш як 500 бійців на Донеччині

Військовий з Кропивницького Сергій під обстрілами. Ризикуючи життям, він вивіз у безпечну зону поранених.

Про це у Фейсбуці повідомляє Військова частина 3011 Національної гвардії України.

"Кропивницький гвардієць на Донбасі під обстрілами врятував більше 500 бійців. Сотні поранених побратимів, як з НГУ, так і інших військових підрозділів, ризикуючи своїм життям він вивіз в безпечну зону", – зазначають у військовій частині Нацгвардії.

За їхньою інформацією, Сергій – військовий водій однієї з частин Національної гвардії України, родом із Кропивницького. З перших днів повномасштабного російського вторгнення виконував бойові завдання безпосередньо на лінії зіткнення в Донецькій області.

"Коли вів машину під масованими артилерійськими обстрілами, метр проїзду видавався довжиною у життя. Кожен поворот, кожен кущ чи дерево наче вкарбовувалися в мозок. Я відповідав за людей, віз їх від смерті. Там, за моєю спиною на борту бронемашини були люди, мої брати, поранені, потребуючі негайної допомоги", – пригадує гвардієць Сергій.

Зазначається, що Сергій проривався через оточення і ворожі засідки. На його машину полювала російська авіація. Рвало колеса, руйнували мости. Сергій із побратимами ремонтувалися нашвидкоруч і знову пробивався на передову.

"Хтось мене спитав: страшно на війні? Коли їдеш туди, так, є такий холодок у серці. Але по приїзду, при отриманні завдань, страх кудись дівається і ти зосереджуєшся на виконанні. Включаєшся абсолютно, думок немає. Тільки миттєві відточені реакції – зробити все швидко та ефективно", – зізнається Сергій і додає, що після завдання обійшов свою посічену осколками бронемашину, як козак коня.

Погладив по пораненій обшивці та сфотографував на згадку.

Сергій прийшов до лав Нацгвардії у 1999 році. З 2014 року воював у зоні проведення АТО/ООС.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: