fbpx
Сьогодні
15:41 06 Лип 2022

Генеральний штаб ЗСУ скасовує рішення про видачу дозволів для виїзду військовозобов'язаних, - Залужний

Генеральний штаб скасує рішення про видачу дозволів для виїзду військовозобов'язаних

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у середу, 6 липня.

Як зазначив він, його відправить на доопрацювання.

Він наголосив, що оновлений документ розроблять на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану.

Залужний додав, що нинішня законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів.

Головнокомандувач розповів, що 6 липня відбулось засідання Ставки верховного головнокомандувача ЗСУ, на якому зокрема розглянули це питання.

"Підкреслюю, цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України.

Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації ЗСУ та військово-політичного керівництва держави", — зазначив Залужний.

Як повідомляла Рубрика, раніше в Генштабі роз'яснили інформацію про заборону виїзду за межі місця перебування для призовників, військовозобов'язаних та резервістів без дозволу військкомату.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що для виїзду за межі своїх районів та областей потрібен дозвіл територіального центру комплектування.

Полковник Генштабу ЗСУ Олександр Хлись заявив, що якщо військовозобов'язаний переміщається в межах однієї області, на яку поширюється юрисдикція одного керівника територіального центру комплектування, дозвіл на переміщення у військкоматі брати не потрібно.

Як  писала Рубрика, Зеленський звернувся до Генштабу не ухвалювати без нього "подібних рішень".

Також, Президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному скасувати порядок отримання військовозобов'язаними дозволів на переміщення між областями України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: