fbpx
Сьогодні
07:45 05 Лип 2022

Українські військові на Слов’янському напрямку відбили штурм і відкинули ворога, – Генштаб

У спрямуванні до населеного пункту Долина на Слов'янському напрямку українські захисники відбили штурм окупантів і відкинули ворога

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

  • На Сіверському напрямку ознак створення наступального угруповання не виявлено. Ворог здійснив мінометні обстріли в районах населених пунктів Мхи, Залізний Міст Чернігівської області та Шалигине Сумської області.

Завдав авіаудару з вертольота Мі-24 по будівлі школи в районі населеного пункту Есмань, що на Сумщині.

  • На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні просування українських військ. Противник обстріляв із артилерії, реактивних систем залпового вогню і танків райони населених пунктів Кутузівка, Нове, Руські Тишки, Мала Данилівка та Дементіївка.

Завдав авіаційного удару по місту Харкову.

  • На Слов'янському напрямку ворог здійснював артилерійські обстріли неподалік Краснопілля, Первомайського, Нової Миколаївки, Богородичного, Адамівки, Долини, Мазанки, Дібрівного, Чепіля та Мосьпанового.

Штурм противника в напрямку населеного пункту Долина українські воїни успішно відбили. Загарбників відкинуто.

  • На Донецькому напрямку основні зусилля противника зосереджені на встановленні контролю над територією Луганської області у межах адміністративних кордонів.

Ворог вживає заходів з відновлення транспортної інфраструктури в тилових районах.

  • На Краматорському напрямку агресори обстрілювали із ствольної артилерії райони Білогорівки і Верхньокам'янського. Завдали ракетно-авіаційного удару поблизу Слов'янська та Званівки.
  • На Бахмутському напрямку ворог веде штурмові дії в напрямку населеного пункту Новолуганське, бойові дії тривають.

Обстрілював із ствольної артилерії райони населених пунктів Кодема, Новолуганське, Покровське, Берестове, Спірне, Івано-Дар'ївка. Завдав ракетно-авіаційних ударів неподалік Соледара, Спірного, Покровського та Шумів.

За підтримки вогню артилерії та авіації агресор відновив штурмові дії в напрямку населеного пункту Спірне, має частковий успіх, бойові дії тривають.

  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках фіксуються обстріли позицій Сил оборони з артилерії різних калібрів вздовж лінії зіткнення.

Російські загарбники вдарили авіацією по населеному пункту Авдіївка.

  • На Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на недопущенні просування підрозділів Сил оборони України. Здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Лупареве, Мирне, Шевченкове, Червона Долина, Кобзарці, Партизанське, Березнегувате, Тополине, Іванівка, Потьомкине, Князівка, Добрянка, Трудолюбівка та Осокорівка.

Парою вертольотів Ка-52 завдав авіаударів поблизу Зарічного та Ольгиного.

Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують удари по складах ворога і скупченнях загарбників, зокрема на Херсонщині.

"Російські окупанти деморалізовані та вишукують будь-яку можливість отримати легкі поранення. Вдаються до самоскалічень та різноманітних симуляцій поганого здоров'я. Тільки, щоб живими повернутись до Російської Федерації", зазначили в повідомленні Генштабу.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: