fbpx
Сьогодні
09:08 05 Лип 2022

Україна та Швеція вперше погодили спільну заяву щодо двосторонньої співпраці

English version here

Україна та Швеція підписали спільну заяву щодо оборонної співпраці, галузевого співробітництва у сферах атомної енергетики, енергоефективності, фінансової підтримки

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час брифінгу з прем'єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон у Києві, пише Рубрика.

"Сьогодні ми погодили з пані прем'єр-міністром спільну заяву. Це перший такий документ в історії двосторонніх відносин. У спільній заяві зафіксовані ключові питання для обох наших держав.

Це стосується, зокрема, оборонної співпраці, галузевого співробітництва у сферах атомної енергетики, енергоефективності, фінансової підтримки для України.

Я дуже вдячний Швеції за підтримку нашого курсу на повноправне приєднання до Європейського Союзу в майбутньому", сказав Зеленський.

Глава країни також наголосив, що крім оборонних, економічних та енергетичних питань, на переговорах порушувалися питання щодо посилення санкцій проти росії.

Андерссон заявила, що її країна після вступу в НАТО буде підтримувати політику відкритих дверей для України.

Вона також сказала, що кращими інструментами для припинення війни є нові санкції проти РФ та підтримка для України стільки, скільки буде необхідно.

Перед зустріччю із Зеленським Магдалена Андерссон побувала у звільнених після окупації Бучі та Бородянці.

Як повідомляла Рубрика, 4 липня Президент Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон, що вперше відвідала Київ.

Прем'єрка Швеції привезла в Київ копії листа 1711 року про визнання Запорозької Січі як держави.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: