fbpx
Сьогодні
16:34 05 Лип 2022

росіяни зараз не спроможні висадити морський десант на Одещині, - речник ОВА

Фото: PIXABAY.COM

Корабельне угруповання рф у Чорному морі продовжує загрожувати ракетними ударами по Одещині, але у ворога немає ні сил, ні можливостей, щоб здійснити масштабну десантну операцію на узбережжя.

Про це заявив 5 липня речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу, передає "Укрінформ".

"Корабельне угруповання рф у складі трьох надводних кораблів-ракетоносців і двох субмарин продовжує загрожувати ракетними ударами по Одещині. Час від часу до них долучаються два-три великі десантні кораблі, імітуючи готовність до певних атакуючих дій. Насправді ризику висадки на узбережжі морського десанту, як ми пересвідчились, не існує", – зазначив Братчук.

За його словами, активної підготовки до такої військово-морської операції не спостерігаємо, бо наразі у ворога для цього немає ні можливостей, ні достатніх умов.

"Більш того, я переконаний, – акцентував речник ОВА, – що таких умов і не буде, щоб висадитись на узбережжі й найближчим часом. Оскільки підрозділи ворога відкинуті більш як на 100 кілометрів від нашого острова Зміїний, що є частиною Ізмаїльського району, і зараз острів перебуває під вогневим контролем ЗСУ".

Ворожим військам, зазначив Братчук, залишається хіба що обстрілювати мирне населення України крилатими ракетами з тимчасового захопленого Криму та запускати ракети застарілих радянських зразків з літаків-ракетоносців з-за меж України.

Ситуація у прикордонних районах Одещини, що межують з невизнаним Придністров'ям, цілком під контролем Сил оборони України – другого фронту тут не буде, підсумував Братчук.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: