fbpx
Сьогодні
17:58 05 Лип 2022

росія заздалегідь планувала знищити Маріуполь та його жителів, – мер

English version here

Знищити Маріуполь росія планувала заздалегідь, тому розробила план відновлення міста ще в період бойових дій.

Про це заявив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко, йдеться у Телеграмі міськради.

"Маємо усі факти говорити про те, що росія заздалегідь планувала знищити наше місто. Усі здобутки українського Маріуполя. А тепер цинічно говорить про план відновлення, який був давно готовий. Це справжній спланований геноцид мирних жителів від головного у світі експортера тероризму. Міжнародна спільнота має дати свою оцінку даним діям", – заявив мер.

Зазначається, що нині рф активно поширює інформацію про відновлення Маріуполя, і такий план вона мала до окупації міста. Вже 24 березня з'явилася інформація про відбудову, коли ще тривали активні бої.

"Такий технічний документ неможливо якісно підготувати у короткий строк, для цього потрібні місяці. Це свідчить, що його розробили ще до початку бойових дій. Таким чином, знищення Маріуполя та масове вбивство його жителів входило в плани московського режиму", – підкреслили у міськраді.

Довідка

агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч – депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: