fbpx
Сьогодні
11:13 05 Лип 2022

Київстар, Vodafone і Датагруп-Volia нададуть понад 400 мільйонів благодійних внесків у фонд United24: куди підуть кошти

Фото: United24

Телеком-оператори Київстар, Vodafone та Датагруп-Volia нададуть понад 400 млн грн (понад 13 млн дол) благодійних внесків у фонд United24

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Як зазначають у відомстві, це перші технологічні компанії, що дали гроші на розбудову цифрової держави.

"У жодній іншій країні світу у компаній не буде такого шансу долучитися до впровадження найпередовіших технологій на державному рівні.

Ми дуже вдячні Київстар, Vodafone та Датагруп-Volia, які одними з перших підтримали розвиток цифрової України у рамках United24.

Дуже приємно, що саме український бізнес першим підтримав нашу ініціативу", заявив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Також на конференції Ukrainian Recovery Conference Мінцифра підписала меморандуми про співпрацю із трьома компаніями – Київстар, Vodafone та Датагруп-Volia.

"За 25 років свого існування Київстар інвестував більше 6 мільярдів доларів в економіку України та розвиток телеком-ринку.

Сьогодні ми заявили про наміри виділити для країни 300 000 000 грн допомоги, які будуть використані для відбудови цифрової інфраструктури та протидії інформаційним загрозам з боку держави-агресора.

Своїм прикладом ми хочемо надихнути інші українські та зарубіжні компанії підтримати ініціативу Президента України зі збору пожертв на користь найскорішого відновлення мирного майбутнього нашої держави",  зазначив президент компанії Київстар Олександр Комаров.

"З перших днів війни ми з державою працюємо єдиною командою. Допомагаємо країні своїми технологіями, міжнародною експертизою та інвестиціями.

Тому що віримо у високотехнологічну Україну, яку світ ще побачить після нашої перемоги", додала генеральний директор Vodafone Україна Ольга Устінова.

У Мінцифрі кажуть, що разом із глобальними технологічними компаніями створять нову модель державно-приватного партнерства та "першу у світі країну гідності та технологій".

Нагадаємо що у Лугано була представлена ініціатива Digital4Freedom, в рамках якої найбільшим технологічним компаніям світу запропонували діджитал-лендліз для України.

Як повідомляла Рубрика, також у Лугано виступив президент Зеленський. Він поділився з учасниками конференції з відбудови України своїм баченням відбудови України.

Як писала Рубрика, також Зеленський натякнув деяким учасникам української делегації на конференції в Лугано на повернення в Україну.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: