fbpx
Сьогодні
19:30 05 Лип 2022

Дозвіл на виїзд для військовозобов’язаних: роз'яснення Генштабу

При пересуванні у межах однієї області дозвіл керівника відповідного територіального центру комплектування (ТЦК) отримувати не потрібно.

Про це повідомив полковник Генштабу Олександр Клись в ефірі національного телемарафону, передає Укрінформ.

"Якщо людина переміщується у межах однієї області, де розповсюджується юрисдикція одного керівника ТЦК, то дозволу отримувати не потрібно", – сказав він. Тобто, при виїзді, наприклад, з Київської області до Києва, то не потрібно, пояснив Клись.

Якщо ж людина виїжджає за межі області, то потрібно прибути до керівника ТЦК і отримати такий дозвіл.

"Ми не вбачаємо, що кількість людей буде надто великою, уточнив полковник. Такий дозвіл діятиме 30 днів. Якщо надалі ще раз виникне така необхідність, особа може ще раз прибути і отримати такий дозвіл", – уточнив Клись.

Відповідаючи на запитання щодо можливості видачі такої довідки у Дії, представник Генштабу сказав, що це питання буде обговорюватись, оскільки є певні питання щодо обмеження доступу до такої інформації.

Як повідомлялось, Генштаб удосконалює нормативно-правову базу, щоб володіти повною інформацією про мобілізаційний ресурс. Генштаб ЗСУ оприлюднив інформацію про те, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Водночас,у разі необхідності можна буде отримати дозвіл у територіальному центрі терміном від 30 діб до року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: