fbpx
Сьогодні
18:30 04 Лип 2022

Жінкам наразі не планують забороняти виїжджати за кордон, — Маляр

Україна наразі не планує запроваджувати жодних обмежень для жінок щодо перетину кордону. Раніше у соцмережах і деяких ЗМІ поширювати інформацію, що жінкам певних професій, які перебувають на військовому обліку, заборонять виїжджати з країни.

Про перетин кордону роз'яснила 4 липня заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Жодних обмежень, пов'язаних з мобілізацією, для перетину кордону щодо жінок немає, і станом на зараз такі обмеження не плануються», — написала чиновниця.

Вона наголосила, що у російському медіапросторі вкотре запустили фейк про мобілізацію жінок в Україні. І додала, що цей фейк підхопили і в Україні.

«Так, це тема, яка дасть багато переглядів, але не треба на цьому спекулювати під час війни. Що ж насправді? З 24 лютого жодної жінки примусово в нас не мобілізували, як власне і до того — з 2014 року. Станом на зараз в ЗСУ немає потреби у примусовій мобілізації жінок…», — написала Маляр.

Хто звільняється від мобілізації?

Право на звільнення від військової служби у зв'язку з загальною мобілізацією досі мають люди, які досягли 60 років (для вищого офіцерського складу — 64), непридатні до військової служби зі зняттям з військового обліку, а також люди, засуджені до позбавлення чи обмеження волі або позбавлення військового звання.

Звільняються від військової служби людей з інвалідністю та ті, хто доглядає за такими людьми або за тяжкохворими дітьми. Також передбачається право на відстрочку від призову за мобілізацією та від призову на строкову службу для жінок і чоловіків із неповнолітніми дітьми, якщо військову службу проходять їхній чоловік або дружина.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: