fbpx
Сьогодні
07:55 04 Лип 2022

За час повномасштабної війни Україна повернула тіла понад 400 загиблих, - Верещук

Україні вдалося повернути тіла понад 400 загиблих протягом повномасштабної війни з росією

Про це інформує Рубрика, посилаючись на заяву віцепрем'єрки-міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук в ефірі національного телемарафону.

"У нас уже більше 400 тіл, які ми повернули… Але це точно мало, бо ми знаємо, що тіл є набагато більше.

Росія не хоче показувати своїм громадянам масові передачі тіл. Вони розуміють, до якого вибуху це призведе, тому роблять це ледь не потайки, роблять це, не афішуючи, і намагаються не передавати нам тіл.

Ще поясню одну ситуацію, яка є проблемою і буде проблемою в майбутньому. Ми проводимо ідентифікацію і генетичну експертизу за європейськими протоколами.

Росія ж не підтримує європейські протоколи в принципі. Перебуваючи у стані орди та середньовіччя, вони мають свої протоколи.

І в майбутньому це буде великою проблемою, бо ті експертизи, які проводять вони, генетичні, точно не будуть співпадати, і ми, можливо, не будемо бачити у списках тих тіл, які вони нам будуть навіть передавати.

Це проблема, але ми теж думаємо, як її вирішити", зазначила Верещук.

Як повідомляла Рубрика, останній обмін тілами відбувся 28 червняу Запорізькій області. Повернули Україні тіла 46 загиблих захисників: 21 з них з "Азовсталі".

Як раніше писала Рубрика, 21 червня координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повернув до України 35 тіл загиблих захисників в обмін на 50 тіл росіян.

14 червня у Запорізькій області відбулася чергова операція з обміну тілами загиблих військовослужбовців.

Україна повернула тіла 64 полеглих оборонців Маріуполя з "Азовсталі".

Як писала Рубрика, 4 червня стало відомо, що на лінії фронту у Запорізькій області відбувся обмін тілами загиблих військових між Україною та росією за формулою "160 на 160".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: