fbpx
Сьогодні
07:46 04 Лип 2022

З окупованого Криму на Херсонщину російські війська перемістили майже 2 десятки вагонів з боєприпасами, - Генштаб

Після проведення артилерійської підготовки росіські агресори форсували Сіверський Донець

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

  • Крім того, на Краматорському напрямку ворог закріплюється в районах Лисичанська та Білогорівки.
  • На Донецькому напрямку основні зусилля угруповань противника – на витісненні наших підрозділів на рубіж Сіверськ – Федорівка – Бахмут.
  • На Бахмутському напрямку противник активізував обстріли наших позицій з ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.

Завдав масованих ракетних ударів у районах нп Покровське, Берестове, Спірне та в районі Вуглегірської ТЕС.

За підтримки артилерії ворог веде наступ в районах нп Василівка, Берестове, Спірне, Клинове та Майорськ, успіху не має.

  • На Авдіївському та Курахівському напрямках окупанти вели штурм у напрямках Побєди та Мар'їнки. Авіація ворога завдала ракетних ударів по східній околиці Авдіївки та Мар'їнки.
  • На Південнобузькому і Таврійському напрямках росіяни зосереджені на поверненні втрачених позицій в районах нп Іванівка, Потьомкине і Мирне та недопущенні нашого контрнаступу у Херсонській та Миколаївській областях.

З тимчасово окупованого Криму на залізничну станцію "Каланчак" в смт Мирне, Херсонська область, росіяни перемістили 17 вагонів з боєприпасами.

  • На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без суттєвих змін.

На останньому, з території Курської області, агресор застосовував артилерію та вертольоти армійської авіації для ураження позицій Сил оборони у районах нп Василівське, Білопілля, Бачівськ і Вовківка Сумської області.

  • На Харківському напрямку ворог зосереджує зусилля на сковуванні дій наших військ та недопущенні їх переходу у наступ. У напрямку Прудянки українські воїни придушили ворожу спробу штурму.

Для порушення системи управління та зв'язку наших сил противник активно використовує комплекси радіоелектронної боротьби.

  • На Слов'янському напрямку росіяни намагаються встановити контроль над нп Богородичне, Мазанівка та Долина. Бойові дії тривають.

Ворог перегруповує війська для відновлення наступу. Для цього переміщено БТГ з району Ізюма у напрямку Сніжківки, розгорнуто додаткові підрозділи ствольної артилерії.

  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснює систематичний вогневий вплив з метою сковування підрозділів Сил оборони та недопущення їх перекидання на інші напрямки.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: