fbpx
Сьогодні
17:01 03 Лип 2022

США ухвалили рішення про надання Україні ЗРК NASAMS, — Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що США ухвалили рішення про надання Україні ЗРК NASAMS.

Про це він написав у Twitter.

"Дякую президенту Джо Байдену і моєму колезі Ллойду Остіну за ще один значний крок на підтримку України: рішення про постачання NASAMS для української армії. Це збільшує наші можливості щодо захисту землі та неба. Перемога України у війні проти терористичної держави забезпечить глобальну безпеку на довгі роки!" – зазначив Резніков.

Пересувний зенітний ракетний комплекс NASAMS був розроблений у 90-х роках норвезькою компанією Kongsberg разом із американською Raytheon. Прийнята на озброєнні Норвегії у 1994 році.

NASAMS повністю відповідає параметрам ЗРК середньої дальності чи об'єктового засобу ППО. Однак він має досить вагому перевагу, в найсучаснішій версії NASAMS-3 розробники декларують можливість перехоплення балістичної маневруючої цілі. Тобто, комплекс може перехоплювати ракети російського оперативно-тактичного комплексу "Іскандер".

Варто зазначити, що ракета AIM-120 має дуже високу швидкість близько 4900 км/год, при цьому може активно маневрувати для знищення навіть складних цілей. А головне, вона створювалася для того, щоб знищувати російські літаки з огляду на всі їхні особливості та можливості.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: