fbpx
Сьогодні
22:29 02 Лип 2022

Росія краде воду з Дніпра для подачі в окупований Крим

English version here

Росіяни пустили воду з річки Дніпро, що у Херсонській області, до окупованого півострова Крим. Це принесло Україні вже близько 4 млрд гривень збитків.

Про це повідомляє ВВС-Україна.

Зазначається, що росіяни за декілька тижнів після захоплення Херсонської області змогли швидкимм темпами забезпечити подачу води у Крим. Хоча, за словами директора інституту водних проблем і меліорації національної академії наук України Михайла Яцюка, це відбулось з суттєвим порушенням технологічних вимог.

"Їм це вдалося. Незважаючи на порушення, незважаючи на те, що це призведе до різних негативних явищ, в тому числі руйнування стінок каналу, але вони це зробили", – сказав він.

Українська екологічна інспекція зазначає, що росіяни вже крадуть воду з каналу в значних масштабах. Водозабір сягає 50 кубометрів на секунду, а збитки за її самовільне використання складають близько 32,6 млн гривень за добу.

Так, за 125 днів повномасштабної війни Росія заборгувала вже приблизно 4 млрд гривень. При цьому заступник голови державного водного агентства Ігор Гопчак каже, що це дуже приблизні цифри.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: