fbpx
Сьогодні
16:29 02 Лип 2022

Ранковий обстріл Миколаєва: ворог випустив десять ракет "Онікс"

Фото EPA

російські загарбницькі війська облаштовують рубежі своєї оборони та обстрілюють об'єкти портової та іншої виробничої інфраструктури на Миколаївщині та Херсонщині.

Про це у Фейсбуці повідомив речник ОК "Південь" Владислав Назаров, інформуючи про оперативну ситуацію на півдні України станом на 13.00.

"Противник продовжує інженерне облаштування рубежів своєї оборони, відступних позицій. Активних дій не веде, натомість продовжує завдавати ракетних ударів та артилерійсько-мінометні обстріли населених пунктів уздовж лінії зіткнення та в нашому тилу. На світанку на Миколаїв ворог спрямував 10 ракет типу «Онікс», випущених з ракетного комплексу «Бастіон» на окупованій Херсонщині. Вкотре атаковано об'єкти портової та іншої виробничої інфраструктури міста, а також зафіксовано влучання у сільськогосподарські угіддя у передмісті. Інформація про масштаби пошкоджень та наявність постраждалих уточнюється", – повідомив речник.

За його словами, важкою артилерією серед ночі ворог завдав удару по околицях Великої Костромки. Жертв унаслідок удару не зафіксовано.

Натомість українська авіація завдала удару по ворожому опорному пункту в районі Благодатного на Миколаївщині та знищила один зенітно-ракетний комплекс «ТорМ1», дві бойові машини піхоти та десяток окупантів.

Назаров також відзначив, що в Чорному морі «жест доброї волі репетирують» два ракетних та два великих десантних кораблі. Тож загроза ракетного удару залишається актуальною, нагадування про задум ворога щодо висадки десанту – теж.

В пресслужбі нагадали про небезпеку, що міститься в прибережних водах та на узбережжі всього південного регіону, а також закликали не нехтувати правилами дій при повітряних тривогах, попередженнями та заборонами, які насамперед спрямовані на збереження життів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: