fbpx
Сьогодні
19:15 02 Лип 2022

Близькі: підтримайте тимчасово окуповані території України

Сьогодні гуманітарна ситуація гірша, аніж була 2-3 місяці тому. Більшість організацій не може напряму допомагати окупованим територіям, попри те, що багато людей опинились без доступу до продуктів та ліків. Гуманітарні вантажі не доїжджають до назначених міст, часто зв'язок з містами просто зникає. 

Тому Українська Волонтерська Служба запустила проєкт "Близькі" у форматі peer-to-peer. Зібрані гроші команда передає місцевим волонтерам, які закупляють базові продукти та ліки для жителів міст. УВС регулярно звітує про надходження і допомогу, яку вдалося реалізувати у рамках проєкту. 

Наразі за таким механізмом налагоджено роботу у 5 населених пунктах на Херсонщині та Запоріжчині. Станом на 28 червня зібрано понад 140 тисяч гривень, допомогу отримало понад 700 людей. 

Це проєкт про близьких українців, які ніколи не бачили один одного, ніколи не спілкувались, проте всі як один вірять в Україну і мріють про перемогу. І готові підтримувати один одного. 

Кожна гривня важлива. Долучайтеся до збору!

Для довідки

Українська Волонтерська Служба була створена у 2017 році. Місія організації — розвиток культури волонтерства та взаємодопомоги в Україні. З початку повномасштабної війни росії в Україні УВС мобілізувала більше ніж 100 тисяч волонтерів на допомогу в різних напрямках. З перших днів  війни організація запустила Волонтерську гарячу лінію, на якій закрито більше 35 тисяч запитів на допомогу. Окрім того, за підтримки компанії SoftServe створено платформу Паляниця.Інфо, на якій зібрано понад 900 організацій для швидкого пошуку гуманітарної й волонтерської допомоги в усіх областях України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: