fbpx
Сьогодні
21:07 02 Лип 2022

Байден обіцяє захист жінкам у США, які хочуть зробити аборт

Google почне автоматично видаляти з історії користувачів геолокаційні дані про відвідування клінік, де роблять аборти. Президент США Джо Байден заявив, що федеральний уряд країни захищатиме жінок, які планують зробити аборт.

Про це пише BBC.

1 липня старша віцепрезидентка Google з питань інжинірингу та управління продуктами Джен Фіцпатрік повідомила, що Google оновлює захист конфіденційності людей щодо даних про їхнє здоров'я.

Зокрема пропонується автоматичне видалення історії місцеперебування власника облікового запису Google після відвідування клінік для абортів. Це ж стосується консультаційних центрів, притулків для жертв домашнього насильства, центрів безпліддя, закладів лікування залежностей, клінік для схуднення, клінік косметичної хірургії та інших закладів.

Окрім того, компанія оновлює розділ безпеки даних, щоб надавати людям більше інформації про те, як програми збирають, обмінюються та захищають їхні дані. Наприклад, користувачі Fitbit, які вирішили відстежувати свої менструальні цикли в додатку, наразі можуть видаляти журнали менструацій по одному, а Google випустить оновлення, які дозволять користувачам видаляти кілька журналів одночасно.

Після того, як штати США відновили здатність ухвалювати закони про заборону абортів, влада країни прогнозує, що жінки їздитимуть по медичні послуги до штатів, де це все ще законно. Виступаючи на зустрічі з губернаторами-демократами, президент США Байден сказав, що, на його думку, деякі штати США намагатимуться заарештовувати таких жінок.

«По-перше, якщо губернатори-екстремісти намагатимуться заблокувати жінці виїзд із її штату, який забороняє їй звертатися по необхідну медичну допомогу до штату, який надає цю допомогу, федеральний уряд діятиме, щоб захистити її основні права через офіс генерального прокурора», — сказав Байден.

Він також запевнив, що його адміністрація гарантуватиме: жінки по всій країні зможуть купувати та отримувати препарати для переривання вагітності, які вже схвалені Управлінням з контролю за продуктами й ліками США.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: