fbpx
Сьогодні
19:55 01 Лип 2022

Єврокомісія запропонувала надати Україні перший транш на 1 млрд євро

English version here

Європейська комісія 1 липня 2022 року запропонувала надати Україні перший транш макрофінансової допомоги на 1 млрд євро.

Про це повідомляє президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн.

"Сьогодні ми пропонуємо надати Україні 1 млрд євро. Про надання першої частини макрофінансової допомоги було оголошено в травні. Це допоможе задовольнити нагальні потреби країни", – зазначила вона.

За її словами, ЄС продовжить надавати допомогу Україні і підтримуватиме її відновлення в довгостроковій перспективі.

Згідно з прес-релізом Єврокомісії, цей транш є частиною виключного пакету макрофінансової допомоги у розмірі до 9 млрд євро. Кошти будуть надані у вигляді довгострокових позик на пільгових умовах, відсотки покриє бюджет ЄС.

Єврокомісія оперативно виплатить 1 млрд євро Україні одразу після схвалення Європарламентом та Радою ЄС, а також підписання відповідного меморандуму та угоди з українською стороною.

"Цією пропозицією ми продовжуємо використовувати бюджет ЄС для підтримки нашого сусіда та союзника України, за нинішніх надзвичайно складних обставин. Ми розраховуємо на якнайшвидшу згоду Європейського парламенту та Ради, що дозволить нам швидко здійснити перший платіж на користь України, яка постає перед невідкладними потребами у фінансуванні", – зазначив єврокомісар з питань бюджету та управління Йоганнес Хан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: