fbpx
Сьогодні
16:11 01 Лип 2022

Українців закликають долучитися до руху "Франка на фронт" і щоденно допомагати армії

Кожний день креативники проєкту «Франка на фронт» мотивують українців відправляти 20 гривень на потреби армії й гуманітарних проєктів. Тільки за перші два тижні ініціатива зібрала 331 700 гривень (16585 Франків), які пішли на потреби фондів «Волонтерська», «Госпітальєри», «RescueNow», «Shields Ukraine», «Радіо Сковорода», «Волонтери Культури» та інші.

Мета «Франка на фронт» — заохотити українців щодня фінансово підтримувати тих, хто на передовій або потерпає від гуманітарної катастрофи. Проєкт зосереджений на залученні мікродонатів, переважно 20 гривень, які в підсумку перетворюються на великі суми й конвертуються в амуніцію, автівки, дрони. Крім того, проєкт акцентує на важливості донатити системно, формуючи звичку допомагати захисникам буквально щодня.

Ідея проєкту народилася в Андрія Міщенка та його колеги копірайтерки Стасі Падалки 2015 року, коли вони працювали в креативній агенції Arriba!. Проєкт створювався для одного з фондів, але не був реалізований. 

Уже зараз до Франка «долучаються» Мазепа, Грушевський, Шевченко, Українка, Сковорода — кожен культурний діяч із грошових купюр одягнув військову форму в новому дизайні. Команда планує масштабувати кампанію не лише в Україні, а й за кордоном, щоб залучати ще більше фінансової допомоги. 

Організація також веде перемовини з ілюстраторами, музикантами, письменниками, іншими митцями, аби разом у цікавій формі все більше розповідати про самого Івана Франка та його культурну та літературну діяльність. 

«Франка на фронт» запустив масову хвилю мікродонатів. Уже раніше волонтери заохочували скидати 10 гривень, Сергій Притула писав про 2 гривні, але ці заклики не мали конкретної виразної форми, адже мова в них все ж таки велася про гроші. Ми подумали: якщо у невеликої суми з'явиться форма, людині буде не так соромно її відправляти, бо ж тоді ти відправляєш не 20 гривень — ти відправляєш самого Франка. А це вже звучить вагомо», — коментує автор ідеї, креативник Андрій Міщенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: