fbpx
Сьогодні
20:01 30 Чер 2022

ЗСУ збили ворожий гелікоптер, який підлітав до острова Зміїний

Фото: mapio.net

Українські військові збили над Чорним морем російський гелікоптер Ка-52, який підлітав до острова Зміїний.

Про це Оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

"Напередодні один із чотирьох гелікоптерів, імовірно Ка-52, який увечері підлітав до Зміїного, отримав пошкодження та впав у море між островом Зміїним та Одеським газоконденсатним родовищем", – ідеться в повідомленні.

В ОК "Південь" поінформували, що росіяни намагалися організувати пошуково-рятувальну операцію, але гелікоптер запросив посадку на борту "москви".

Також намагаючись знизити інтенсивність ракетно-артилерійського вогню Збройних сил України по острову Зміїний, росіяни двічі вночі атакували чорноморське узбережжя на півдні Одещини винищувачами Су-35. Ворожі літаки випустили три ракети Х-31Д. Втрат та руйнувань не зафіксовано.

"Але берегова лінія переконливо свідчить про недоречність курортного сезону в таких умовах", – повідомили в ОК "Південь".

Зазначається, що внаслідок вдалої операції ЗСУ, росіяни поспіхом евакуювали залишки гарнізону з острова Зміїний двома швидкісними катерами і залишили його.

Наразі Зміїний димить, лунають вибухи. Остаточні результати операції дорозвідуються.

В Чорному морі перебуває корабельне угруповання чорноморського флоту російської федерації з двох ракетних та двох великих десантних кораблів. Корабельне угруповання ворога продовжує блокаду північно-західної частини моря, але тримається віддалено, усвідомлюючи уразливість через відсутність протиповітряного захисту зі Зміїного.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: