fbpx
Сьогодні
21:10 30 Чер 2022

У Брюсселі відбувся запуск Європейського альянсу міст та регіонів для відбудови України

Під час пленарної сесії Європейського комітету регіонів у четвер у Брюсселі відбувся офіційний запуск Європейського альянсу міст та регіонів для відбудови України.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Європейський комітет регіонів виступив з пропозицією створити панєвропейський альянс міст та регіонів для відбудови України. Альянс, до якого також увійдуть усі наші головні партнери, організації, мережі місцевих та регіональних політиків. Альянс, який дасть змогу усім європейських містам та регіонам говорити єдиним голосом з платформою ЄС з відбудови України. Альянс, який дозволить нам уникнути дублювання зусиль і який з допомогою своєї великої мережі зможе надати конкретну місцеву експертизу нашим українським партнерам", – заявив під час сесії новообраний президент Європейського комітету регіонів Васко Альвес Кордейро.

За його словами, Альянс залишається відкритим для участі для будь-яких інших партнерів "з метою відбудови України та побудови кращого майбутнього для Європи".

Участь в урочистому запуску Альянсу взяли також міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов і мери Києва та Ірпіня. Міністр поінформував про ситуацію із зруйнованою у ході війни інфраструктурою в Україні та подякував Комітету регіонів за швидке створення Альянсу, що стало відповіддю на заклик Президента України Володимира Зеленського спільно з президентами Європейської ради та Єврокомісії.

"Ідея патронажу українських міст та регіонів є дуже важливою. І я переконаний – абсолютно практичною. Я також переконаний, що таке партнерство може стати також основою і для подальшої європейської інтеграції нашої країни… Ми вітаємо створення Європейського альянсу міст та регіонів для відбудови України, що є важливим кроком, і ми очікуємо підтримку Комітету регіонів та продуктивну співпрацю з ним", – заявив Чернишов.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: