fbpx
Сьогодні
08:23 29 Чер 2022

У Радбезі ООН засудили загибель людей через ракетний удар по Кременчуцькому ТЦ "Амстор"

English version here

Фото: Sergíy Kyslytsya

У Радбезі ООН засудили російський ракетний удар по ТЦ "Амстор" в Кременчуці

Про це повідомляють заява Албанії, Франції, Ірландії, Норвегії, Британії, США та України, яку оприлюднив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

"Ми рішуче засуджуємо загибель мирних жителів внаслідок цих ракетних обстрілів, зокрема обстріл переповненого торгового центру в Кременчуці Полтавської області України. Цей удар являв собою кричущий напад на громадянську інфраструктуру та громадянське населення.

Ми висловлюємо глибоке співчуття та співчуття сім'ям загиблих та солідарні з українським народом", зазначив представник України при ООН.

Також група засудила активізацію російських ракетних ударів по житлових кварталах та об'єктах цивільної інфраструктури 25-27 червня.

Як наголошують, країни наполягають на необхідності розслідування та притягнення до відповідальності порушників міжнародного гуманітарного права та тих осіб, які вчинили військові злочини.

Нагадаємо, лідери країн "Групи семи" заявили, що путіна та керівників російського уряду притягнуть до відповідальності за ракетний удар по Кременчуку.

Довідка

27 червня росіяни завдали ракетного удару по ТЦ "Амстор" у Кременчуку. Друга ракета пошкодила будівлю АТ "Кредмаш", яка виробляла лише запчастини для цивільних автомобілів.

В Офісі президента вдень 28 червня повідомили, що в ТЦ "Астор" внаслідок ракетного удару росіян загинуло понад 20 людей.

Міністерство внутрішніх справ України вже визначило імена російських льотчиків, які здійснили запуск ракет по торговому центру в Кременчуку.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова переконана, що ракетний удар по ТЦ "Амстор" може розглядатися в Міжнародному кримінальному суді ООН як злочин проти людяності.

Лідери країн "Групи семи" заявили, що путіна та керівників російського уряду притягнуть до відповідальності за ракетний удар по Кременчуку.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: