fbpx
Сьогодні
20:55 29 Чер 2022

У Дніпрі дерусифікували ще 21 вулицю й провулок: з'явилася вулиця Азовсталі

Міська рада Дніпра ухвалила рішення дерусифікувати ще 21 вулицю й провулок.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Рішення про перейменування вулиць і провулків, назви яких були пов'язані з росією, депутати міськради ухвалили на сесії у середу.

Так у місті з'явилися вулиці Азовсталі, Морської піхоти, Героїв Рятувальників, вулиця й провулок Волновахи, вулиця Віктора Троценка – українського архітектора, за проєктами якого будували в Дніпрі, Володимира Пилишенка – професора з діаспори, який пожертвував Дніпру свою унікальну колекцію книг.

З'явилися і назви, пов'язані з місцевою топонімікою – вулиці Татарів Яр, Кринична Балка тощо.

Довідка

15 квітня мер Дніпра Борис Філатов заявляв, що у місті дуже багато вулиць, які мають назви, пов'язані з росією, які треба перейменувати.

21 квітня у Дніпрі перейменували 31 вулицю, пов'язану з Росією. Тоді були ухвалені назви, пов'язані з назвами населених пунктів, які постраждали від російської агресії, – Чорнобаївська, Гостомельська, Бучанська, Ворзельська, Ірпінська, Бородянська, Краматорська, Дебальцівська.

У травні у Дніпрі перейменували ще 20 вулиць, назви яких пов'язані з державою-агресором Росією. Тоді низці вулиць повернули історичні назви, ще частині – дали імена на честь українських митців і захисників.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: