fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 14:29 29 Чер 2022

Єврокомісар з питань довкілля Віргініус Сінкевічус назвав три основних проблеми, пов'язаних з екологією в Україні

English version here

Фото: Рубрика

На думку комісара ЄС з питань довкілля, океанів та рибальства, це реалізація нового законодавства, забезпечення функціонування природоохоронних зон та покращення охорони лісів 

У п'ятницю 24 липня "Рубрика" зустрілась з  Віргініусом Сінкевічусом, Європейським комісаром з питань довкілля, океанів та рибальства. Під час ексклюзивного інтерв'ю ми запитали пана Сінкевічуса про те, які проблеми із довкіллям в Україні ми маємо вирішити в першу чергу. Єврокомісар зазначив: 

"Насамперед скажу, що ми говоримо на тлі війни, тому говорити про екологічне законодавство, коли йде війна, дуже важко. Але зараз було зроблено вирішальний і дуже важливий крок — ухвалення закону "Про управління відходами". Його ідея хороша, це прекрасний закон, який узгоджується з директивами ЄС, і тепер дуже важливо, щоб він був належним чином реалізований. Але реалізація — це завжди важкий процес, який потребує залучення суспільства, залучення регіонів тощо. Я сподіваюся, що Україна успішно реалізує законодавство про управління відходами. По-друге, звичайно, кращий захист довкілля — це створення охоронних зон і забезпечення їх функціонування. Третій крок, про який я б, мабуть, згадав, це охорона лісів. Особливо важливо — захистити старі природні ліси, які є частиною Смарагдової мережі", — вважає пан Сінкевічус.

Читайте повністю інтерв'ю з єврокомісаром з питань довкілля Віргініусом Сінкевічусом тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: