fbpx
Сьогодні
13:26 29 Чер 2022

На захопленій ЗАЕС окупанти хочуть вимкнути охолодження у пошуках зброї: загроза ядерній безпеці

Фото: Енергоатом

На окупованій Запорізькій АЕС загарбники збираються осушити охолоджувальні басейни у пошуках вигаданої зброї працівників, що може призвести до ядерної небезпеки

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Telegram НАЕК "Енергоатом".

"Загарбники, які перебувають на ЗАЕС, збираються звинуватити українських атомників у зберіганні зброї на території станції.

Задля цього затримали кількох працівників і тортурами вимагають у них зізнання. Точніше, оговорення себе, що нібито ще в березні у бетонні чаші охолоджувальних басейнів на ЗАЕС вони скинули якусь зброю: чи то вибухівку, чи то снаряди", наголосили у "Енергоатомі".

Під цим приводом загарбники хочуть осушити охолоджувальні басейни для перевірки його чаш та зупинити насоси для подачі води на системи безпеки енергоблоків.

В Енергоатомі наголошують, що якщо ЗАЕС залишиться без охолодження, це може загрожувати ядерній безпеці, тим більше у спеку через ризик перегріву та відмови обладнання.

Також ніхто не має впевненості у тому, що загарбники не закладуть у бетонні чаші вибухівку, снаряди тощо, згодом звинувативши працівників у створенні надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, що 16 червня загарбники повідомили керівникам структурних підрозділів ЗАЕС, що росія хоче з 1 вересня поставили атомну електростанцію під контроль Росатома.

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, 4 березня окупанти почали стріляти по одному з енергоблоків Запорізької АЕС.

Наразі на території АЕС залишаються російські окупанти, однак персонал станції контролює стан енергоблоків.

14 березня окупанти підірвали частину боєприпасів на майданчику Запорізької атомної електростанції біля руїн навчально-тренувального центру та енергоблоку №1.

27 квітня стало відомо, що окупанти змушують персонал станції повісити там портрет президента рф володимира путіна та взяти участь в організації святкувань в Енергодарі до 9 травня.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: