fbpx
Сьогодні
09:13 28 Чер 2022

Переселенці в Дніпрі висадили рідкісні дерева в знак подяки за прихисток

English version here

Саджанці павловній надав власник розплідника з вирощування енергетичних рослин

У Дніпрі внутрішньо переміщені особи висадили в парку "Новокодацький" десять саджанців павловній — так вони хотіли подякувати місту за прихисток. Про це повідомила пресслужба міської ради Дніпра, опублікувавши відповідні фото з акції.

"Підтримали ініціативу переселенців, які нині мешкають у місті, щодо висадження дерев", — розповіла заступниця директора департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ірина Козлова.

Переселенці в Дніпрі висадили рідкісні дерева в знак подяки за прихисток

Керівник парку "Новокодацький" Сергій Матусевич зазначив, що павловнія — досить рідкісне дерево для парків міста, зокрема й Новокодацького. "Таких у нас ще не було", — сказав він.

Він висловив вдячність колегам, департаменту екологічної політики за участь в озелененні парку, а також родинам переселенців за висаджені дерева.

"Виїжджали з родиною з нашого міста під обстріли. Вдячні Дніпру за гостинність і прихисток. І в знак цього долучилися до висадження дерев. Це гарна справа, оскільки чим більше зелені в місті, тим, звісно, краще", — розповіла харків'янка Олена Бєлова.

Переселенці в Дніпрі висадили рідкісні дерева в знак подяки за прихисток

Саджанці павловній надав власник розплідника з вирощування енергетичних рослин Дмитро Дьомін.

"Близько 40% рослин з кожної висадки роздаю, як і ці павловнії. Коренева система цих саджанців уже адаптована до наших погодних умов. Це гарне, квітуче, неалергенне дерево", — розповів чоловік.

До того ж, за словами представниці Дніпровської міськради, павловнії досить швидко ростуть і гарно квітнуть. За п'ять років дерево досягає 13-15 метрів заввишки, а довжина листя може сягати 80 см.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: