fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 15:28 28 Чер 2022

У Кременчуку могло загинути ще сто людей: фото з заводу “Кредмаш”, куди влучила перша ракета

English version here

Фото: Рубрика

По Кременчуку вчора прийшлося два ракетних удари. Одна ракета влучила у ТЦ "Амстор". Друга — у завод "Кредмаш". У завод ракета влучила за 30 секунд до торгового центру. Вперше пресі дозволили відвідати територію заводу. Репортер "Рубрики" поспілкувався з головою ВЦА Кременчуцького району Олегом Лєдніком та головою Наглядової ради підприємства Миколою Данилейком.

"Кредмаш" — Кременчуцький завод шляхових машин. 27 червня по ньому вдарила російська ракета, а за пів хвилини інша ракета вже прилетіла по ТЦ "Амстор". На самому заводі попри значні руйнування вдалося уникнути трагедії — завдяки спеці.

"Вибух був о 15:43, він прийшовся якраз на цех дорожніх машин. З інтервалом приблизно 30 секунд інша ракета влучила в наступну ціль — об'єкт цивільної інфраструктури, це був торговельний центр "Амстор", — розповів начальник військової адміністрації кременчуцького района Олег Лєднік. 

Кредмаш Кременчук

У цеху, в який поцілила ворожа ракета, вчора працювало сто людей. Але жертв вдалося уникнути: у людей раніше закінчилася зміна. "У них закінчилась зміна і вони пішли додому. Зараз спекотно — робітники приходять раніше і раніше йдуть", — пояснює Микола Данилейко, голова Наглядової ради підприємства. 

Загалом на заводі числиться 1820 працівників. Сьогодні працює лише 500, вони розподілені по цехах. На щастя, цех, у який вчора поцілила ворожа ракета, був у цей час порожнім.

Втім, постраждалі на заводі таки є. Двоє поранених — мають осколкові поранення та чоловік зі струсом мозку. "Він був на посту з боку "Амстора" та отримав струс мозку. Вчора наче все нормально було, а потім почала боліти голова, його госпіталізували і от виявилось… Він був у шоці", — розповідає Олег Лєднік в коментарі для "Рубрики". 

У пошкодженому цеху зберігали суміші для дорожнього будівництва та банки мінерального порошку. 

У Кременчуку могло загинути ще сто людей: фото з заводу

У Кременчуку могло загинути ще сто людей: фото з заводу

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: