fbpx
Сьогодні
15:37 27 Чер 2022

Зеленський запропонував G7 створити глобальний механізм конфіскації заморожених або арештованих активів рф

English version here

Президент Володимир Зеленський під час онлайн-участі в саміті лідерів G7 запропонував створити глобальний механізм конфіскації заморожених або арештованих російських активів.

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

"Президент також запропонував створити дієвий глобальний механізм конфіскації заморожених або арештованих російських активів, що має стати одним із найбільших інструментів стримування інших потенційних агресорів від нападу на сусідів", – зазначається у повідомленні.

Він закликав країни G7 спонукати їхні компанії до розгляду України як альтернативи російському напрямку. За словами Президента, після закінчення війни Українська держава матиме значно кращий доступ до глобального ринку порівняно з країною-агресором.

Крім того, Україна має безмитний доступ до ринків провідних демократичних країн.

Глава держави відзначив важливість і післявоєнної відбудови України. За його словами, це буде найбільший економічний проєкт нашого часу, участь у якому значно посилить країни G7.

Крім того, Президент запропонував «Групі семи» долучитися до роботи над гарантіями безпеки для України, які в майбутньому унеможливлять виникнення конфліктів на кшталт російської агресії.

Зеленський зазначив, що наша держава потребує сучасних і ефективних систем протиракетної оборони, які можуть забезпечити спокій українським містам, віддаленим від фронту.

За його словами, росія посилює ракетні обстріли України, тому дуже важливо гарантувати цивільному населенню базову безпеку. Глава держави наголосив, що повернення людей до роботи дасть змогу запустити економічні процеси в населених пунктах, адже сьогодні щомісячний дефіцит бюджету нашої країни становить 5 млрд дол. США.

Президент акцентував на важливості розблокування експорту українського зерна й закликав подумати над дієвими механізмами для забезпечення продовольчої безпеки у світі.

Також глава держави зробив акцент на необхідності посилення санкційного тиску на росію, зокрема шляхом примусового обмеження ціни російської нафти, яка експортується. Зеленський висловив сподівання, що Державний департамент США підтримає рішення про визнання рф державою – спонсором тероризму.

Президент підкреслив важливість рішення про надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

"Це рішення повністю відображає наш прогрес у європейській інтеграції, наш внесок у захист європейських цінностей, про які ми всі говоримо", – зазначив Зеленський.

Він подякував державам G7 за оборонну та фінансову підтримку України під час повномасштабного вторгнення російської федерації, а також за послідовну санкційну політику стосовно країни-агресора.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: