fbpx
Сьогодні
11:37 27 Чер 2022

Прем’єр-міністри Канади та Британії записали спільне відеозвернення до українців

English version here

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та прем'єр Британії Борис Джонсон на полях саміту Групи семи записали спільне відеозвернення до українців, у якому висловлюють захоплення боротьбою України та обіцяють подальшу підтримку.

Про це стало відомо з Твіттеру.

"Українці стоять за принципи й цінності, які об'єднують нас як демократичні країни, за верховенство права, за непорушність суверенітету і територіальної цілісності держав – те, що важливо для усіх", – зазначив Трюдо.

Трюдо і Джонсон окремо відзначили лідерську роль Володимира Зеленського.

Джонсон зазначив, що на саміті лідерів обговорюються нові санкції для покарання росії за агресію – зокрема, проти близьких до путіна олігархів та російського експорту золота.

Трюдо додав, що йдеться також про фінансову, економічну та військову підтримку для України, щоб вона могла продовжувати боротьбу, захищаючи себе і цінності демократичного світу.

"Наше послання до вас, Володимире й український народе – що ми захоплюємося вашою боротьбою, ми вважаємо її повністю легітимною та дуже важливою для нашого світу. Ми підтримуємо вас і продовжимо цей курс. Слава Україні", – підсумовує Джонсон.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: