fbpx
Сьогодні
22:41 26 Чер 2022

Зеленський звернувся до громадян Білорусі

Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян Білорусі.

Про це йдеться в його зверненні.

"Хочу звернутись сьогодні до громадян Білорусі. До людей – і цивільних, і у погонах. Вас втягують у війну. І навіть активніше, ніж це було у лютому та у весняні місяці. У Кремлі за вас уже все вирішили – ваші життя нічого для них не варті. Але ви не раби та не гарматне м'ясо. Ви не повинні вмирати. І ви в змозі не дати нікому вирішувати за вас, що на вас чекає далі", – наголосив Зеленський.

У Міноборони України повідомляли, що на кордоні Білорусі з Україною перебувають до 4 тисяч білоруських солдатів. Є там і російські військові.

Секретар РНБО Олексій Данілов теж заявляв, що на території Білорусі зараз немає стільки військ для можливого наступу, як це було в лютому.

Попри це з території Білорусі протягом останніх днів тривають масовані обстріли України.

Українська розвідка називає їх масштабною провокацією: на думку розвідників, таким чином росія хоче далі втягнути Білорусь у війну проти України.

Зазначимо, хоча регулярні збройні сили Білорусі не беруть участь у повномасштабному вторгненні в Україну, російські війська використовували Білорусь як майданчик для наступу на Київщину та Житомирщину.

За підрахунками моніторингової групи "Беларускі Гаюн", з Білорусі по Україні з лютого до травня запустили понад 630 ракет.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: