fbpx
Сьогодні
22:27 26 Чер 2022

Резніков закликав Захід розгорнути в Україні ефективну систему ППО

Міністр оборони Олексій Резніков закликав Захід відреагувати на обстріли України 26 червня: зокрема позбавити рф доступу до військових технологій та розгорнути в Україні системи ППО і ПРО.

Про це Резніков написав у Facebook.

Міністр оборони назвав останні ракетні удари по Україні «стратегічним викликом для безпеки всієї Європи». За його словами, швидка відповідь на цей виклик має складатися з двох частин.

По-перше, Резніков відзначив важливість посилення санкцій. «Щоб рф не могла виготовляти і підтримувати у робочому стані високотехнологічну зброю, яка зараз містить безліч комплектувальних, що постачаються компаніями з країн НАТО», — написав міністр.

Друга складова, за словами Резнікова, — це якнайшвидше розгортання в Україні ефективної системи протиповітряної та протиракетної оборони (ППО і ПРО).

«Це додаткові 500-1000 км безпеки для кожного європейського міста. Це дуже наочний і логічний крок, який має бути закріплений у стратегії Північноатлантичного альянсу», — наголосив він.

Довгострокова відповідь, на думку міністра, має бути такою: умовою діалогу про відновлення стосунків цивілізованого світу з росією має стати демілітаризація принаймні європейської частини рф. Глибину й параметри демілітаризації, за словами Резнікова, мають визначити фахівці.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: