fbpx
Сьогодні
07:59 25 Чер 2022

Українська армія зупинила наступ ворога на Бахмутському напрямку, - Генштаб

Фото: Ukrinform

На Бахмутському напрямку українські воїни зупинили наступ ворога у напрямку Володимирівка – Покровське, росіяни відійшли

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

  • На Волинському та Поліському напрямках ситуація щодо діяльності ЗС Білорусі суттєвих змін не зазнала. Є загроза застосування ракетного озброєння з території цієї країни.
  • На Сіверському напрямку, для прикриття ділянки російсько-українського кордону, у Брянській та Курській областях противник утримує до трьох БТГ зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армій, підрозділи повітряно-десантних військ.

Ворог обстріляв з артилерії наші позиції у районах населених пунктів Бучки Чернігівської області та Бояро-Лежачі на Сумщині. Окупанти продовжують фортифікаційне обладнання оборонних позицій у прикордонних районах Брянської області.

  • На Харківському напрямку противник зосереджує зусилля на утриманні позицій. Здійснив артилерійські обстріли по елементах інфраструктури в районах Харкова та В'ялівського водосховища.

Дії ворожої штурмової групи в районі Уд наші воїни рішуче придушили. Противник відійшов. Завдав авіаудару з вертольотів Ка-52 в районі населеного пункту Явірське.

  • На Слов'янському напрямку противник основні зусилля зосереджує на веденні наступу в напрямку населених пунктів Довгеньке та Долина.

Ворог обстріляв наші позиції поблизу Нової Дмитрівки, Хрестища, Дібровного та Богородичного. Намагається вести штурмові дії в напрямку Довгеньке – Мазанівка, бій триває. Завдав авіаудару неподалік Дібровного.

  • На Донецькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні рубежів та перегрупуванні військ.
  • На Краматорському напрямку активних дій не вів. Здійснював вогневе ураження наших підрозділів із мінометів та реактивної артилерії у районах Райгородка і Стародубівки.
  • На Сєвєродонецькому напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної артилерії райони Лисичанська, Спірного та Вовчоярівки. Завдали авіаудару в районі Лисичанська, намагалися блокувати місто з півдня.

Для витіснення наших підрозділів ворог вів штурм в районах населених пунктів Метьолкіне, Сиротине та Воронове.

  • На Бахмутському напрямку підрозділами зі складу 5-ї загальновійськової армії окупанти ведуть наступ в напрямку Пилипчатине – Покровське, бойові дії тривають. У напрямку Роти – Вершина ворог просунувся на кілометр.

Окупанти намагаються на Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках вести сковуючі дії та утримувати рубежі. На Запорізькому напрямку – ведуть оборону.

Ворог намагався взяти під контроль ділянку дороги Ясинувата – Костянтинівка, вів бій у напрямку Василівка – Кам'янка. Наші захисники дали рішучу відсіч. Противник з втратами відступив.

  • На Південнобузькому напрямку загарбники зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів. Ведуть розвідку, удосконалюють інженерне обладнання позицій та намагаються не допустити перегрупування наших військ.

Ворог вів наступ у напрямку Потьомкине – Високопілля Херсонської області, успіху не мав, відійшов.

Вів повітряну розвідку БпЛА в районі Старосілля.

В акваторіях Чорного та Азовського морів у готовності до завдання ракетних ударів ворог утримує чотири носії крилатих ракет морського базування "Калібр".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: