fbpx
Сьогодні
15:57 24 Чер 2022

Зеленський звернувся до учасників фестивалю Glastonbury у Британії

English version here

Президент Володимир Зеленський звернувся до учасників музичного фестивалю Glastonbury у Великій Британії з проханням поширювати правду про війну в Україні.

Про це повідомляється на twitter-сторінці Glastonbury.

"Вітання, Ґластонбері!

Фестиваль знову розпочинається після дворічної перерви. Пандемія поставила на паузу життя мільйонів людей по всьому світу, але не зламала людство. Ми в Україні також хотіли би жити так, як ми звикли раніше, насолоджуватися свободою і цим чудовим літом.

Але ми не можемо, бо сталося найгірше з усього, що може статися. Росія вкрала наш мир і спокій. Але ми не дозволимо російській війні зламати нас. І ми хочемо зупинити війну до того, як вона зламає долі людей в інших країнах Європи, Африки, Азії, Латинської Америки. Всі люди зараз під загрозою!

Саме тому я звертаюсь до вас за підтримкою. Ґластонбері – це найбільша концентрація свободи сьогодні, і я прошу вас поширити це відчуття з усіма, чия свобода зараз під загрозою. Поширюйте правду про російську війну! Допомогайте українцям, які вимушені покинути свої домівки через війну.

Час минає, і кожен день вимірюється життями людей! Доведіть, що свобода завжди перемагає!", – сказав Зеленський.

Зеленський закликав також відвідувачів фестивалю пожертвувати благодійну допомогу через платформу United24 і не втомлюватися тиснути на політиків у своїх країнах заради досягнення миру в Україні.

Своє звернення президент озвучив англійською мовою.

Довідка

Ґластонбері – це музичний фестиваль, який проводять щороку наприкінці червня в графстві Сомерсет у Великій Британії. Відвідувачі зазвичай приїжджають з наметами й проводять всі 5 днів на території фестивалю. Традиції проведення Ґластонбері сягають 1960-х років, зародження руху гіпі й сучасної поп- і рок-музики.

Цьогоріч організатори очікують близько 220 тисяч відвідувачів. Головними зіркмиа сцени цьогоріч будуть американська виконавиця Біллі Айліш і фронтмен легендарного гурту The Beatles Пол Маккартні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: