fbpx
Сьогодні
13:33 24 Чер 2022

У кремлі відреагували на кандидатство України на вступ до ЄС

У кремлі заявили, що питання надання статусу кандидатів у ЄС Україні та Молдові – це внутрішня європейська справа, "головне, щоб ці процеси не призводили до великих проблем у відносинах цих країн із росією".

Про це заявив прессекретар президента рф Дмитро Пєсков, якого цитує російський "Інтерфакс"

"По-перше, це, звичайно, внутрішні європейські справи. Для нас дуже важливо, щоб усі ці процеси не приносили більше проблем нам і більше проблем у відносинах згаданих країн із нами. Цих проблем і так достатньо", – сказав він.

Спікер президента росії, який розв'язав повномасштабну війну в центрі Європи, також зазначив: головне, мовляв, "щоб усе це не призводило до подальшого погіршення відносин росії з ЄС, тому що вони й так уже неабияк зіпсовані".

При цьому Пєсков їдко висловився щодо самого явища – статусу кандидата в ЄС. Мовляв, Туреччина за десятки років кандидатства "нікуди не рушила". Тому "тут можливі різні нюанси", – додав прессек Путіна.

Зазначимо, що 23 червня лідери Європейського Союзу на саміті в Брюсселі затвердили рішення надати Україні статус кандидата на вступ.

Президент Володимир Зеленський порівняв отримання Україною статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу з заручинами.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: